ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΑΣ

Ένας χώρος διδασκαλίας για όλους & χωρίς διακρίσεις!

Οι εγκαταστάσεις ενός εκπαιδευτικού οργανισμού παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της μάθησης και την πρόοδο των μαθητών. Ένα καθαρό και φωτεινό περιβάλλον, με όλες τις ανέσεις, είναι τα ελάχιστα απαιτούμενα που χρειάζεται μια αίθουσα διδασκαλίας.

Κατανοώντας τη δυσκολία που έχουν, συχνά, τα παιδιά -κυρίως μικρής ηλικίας- να προσαρμοστούν σε ένα καινούριο περιβάλλον, στο φροντιστήριο Petrakoglou School, στην έδρα μας στο Διδυμότειχο, έχουμε δημιουργήσει με πολύ μεράκι ένα χώρο ιδιαίτερα ζεστό, φιλόξενο και λειτουργικό, που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ενός κέντρου διδασκαλίας ξένων γλωσσών και σέβεται, ταυτόχρονα, και τους μαθητές.

Επιπλέον, όλες οι αίθουσες διδασκαλίας είναι ευρύχωρες, καθαρές και σχεδιασμένες με γνώμονα τη λειτουργικότητα, αλλά και την ανάγκη να προσφέρουν ένα ευχάριστο περιβάλλον μάθησης.

Ο εξωτερικός χώρος του φροντιστηρίου είναι πρόσφορος για χαλάρωση την ώρα του διαλείμματος. Σε συνδυασμό με τη λειτουργική και συνάμα ευρύχωρη εσωτερική διαρρύθμιση, έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον ήρεμο και ασφαλές, ειδικά για τους μικρούς μας μαθητές.

Στο Petrakoglou School, στόχος μας είναι η δημιουργία ενός φιλικού και σύγχρονου περιβάλλοντος, που προσφέρει τη βέλτιστη μαθησιακή εμπειρία, αλλά και την ουσιαστική επαφή όχι μόνο με τις ξένες γλώσσες, αλλά και με τη συνολική κουλτούρα κάθε χώρας.


Παράλληλα, η σύγχρονη τεχνολογία κατέχει σημαντική θέση στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, το οποίο αποσκοπεί στην αξιοποίησή της, προς όφελος της ενίσχυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και, εν τέλει, της ίδιας της γνώσης. Γι’ αυτό και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το έργο μας αυτό.

Πιστεύουμε ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών -όπως και κάθε εκπαιδευτική διαδικασία- γίνεται πολύ περισσότερο άμεση και εύληπτη από τα παιδιά, όταν συνοδεύεται από προσεγμένες «δόσεις» ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Έτσι, με την εισαγωγή και την εκμετάλλευση, στο έπακρο, των δυνατοτήτων που μας δίνει η τεχνολογία, προσπαθούμε να μετατρέψουμε τα μαθήματα σε μια ζωντανή και κατά το δυνατόν διαδραστική διαδικασία.


Στο πλαίσιο αυτό, στη διάθεση των καθηγητών και των μαθητών τίθεται πληθώρα συστημάτων και μέσων, όπως σύνδεση στο Internet σε όλες τις αίθουσες, διαδραστικοί πίνακες widescreen, δανειστική βιβλιοθήκη, καθώς και αίθουσα εκδηλώσεων που προσφέρεται για προβολές ταινιών και πάρτι.

Η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται, επίσης, με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού και την προβολή ειδικών, για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, ταινιών.

Όλα αυτά βοηθούν τους μαθητές μας να ανακαλύψουν τη μαγεία της γλώσσας, τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της, αλλά και τις δυνατότητες που τους δίνονται, εφόσον καταφέρουν να κατακτήσουν τη γλώσσα μαζί με την ιστορία και τον πολιτισμό της κάθε χώρας!

Τέλος, η ιδρύτρια της σχολής Δήμητρα Πετράκογλου-Τσακιράκη, το προσωπικό και οι καθηγητές βρίσκονται πάντα δίπλα σας, σε κάθε στάδιο ενημέρωσης και πληροφόρησης για την πρόοδο των παιδιών, αλλά και για όποιο άλλο ζήτημα τυχόν σάς απασχολεί.